44 AFRICA

safari

De aici a inceput totul…O seara de iarna din preajma Craciunului 2012, cand ne-am adunat, asa cum am facut-o de multe ori in acesti 25 de ani de cant suntem prieteni.Si a aparut intrebarea : ce facem si noi in 2013? Un diving, ceva?…Si de undeva, de nu stim unde, fara intonatie si cu voce calma si joasa se aude Leo : “Hai sa traversam Africa cu masina!”……Am tacut brusc, ne-am uitat ciudat unul la celalalt dupa care dintr-o data am sarit : “Ma bag! Si io!…Si io!”.

Si asta a fost.Nu aveam masina, nu aveam idee ce inseamna asta, nu aveam habar de ce avem nevoie, nu ne-am gandit un moment la partea financiara (care e serioasa de tot), nici prin cap nu ne trecea atunci ce efort urias presupune chestia asta.Le-am rumegat pe parcurs, am inceput sa rezolvam din ele, de multe ne-am luat cu mainile de cap a neputinta, insa de renuntare nu a fost vorba niciodata. Si usor, usor ne apropiem de plecare, masina avem, traseul e fixat, stim ce avem de facut privitor la acte, vize, bilete avion de intoarcere, piese auto, imbarcarea masinii pe vapor pentru intoarcere, telefon cu legatura prin satelit si inca sute de amanunte……

In final, turul nostru presupune practic sa plecam din Bucuresti, spre sud, pana unde se termina Pamantul…Destinatia finala este cel mai sudic punct al Africii, Cabo de Agulhas, in Africa de Sud…Prin Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Namibia si in fine, Africa de Sud..

Detalii despre calatorie, poze, filme si alte evenimente cool, vor aparea pe site-ul nostru care va fi actualizat cat de des ne vor permite conditiile….