Day 8-April 4

Let's hit to Kilimanjaro

P4040169

Prima zi de expediție – cap compas Kilimanjaro. Încărcăm bagajele în mașină, fixam dispozitivele de locație , ancorăm roata de rezervă și canistrele și o pornim din loc. După aproape o oră și jumătate ieșim pe autostradă spre Nairobi până la Voi, atenți la craterele care se deschid din când în când. Căutăm ieșirea spre Taveta, punctul de graniță cu Tanzania și brusc drumul asfaltat se termină. Continuăm pe forestier roșiatic Kenyan cu ocheade la savana pe care o străbatem – drumul trece prin rezervația Tsawo West. De nicaieri, Leo vede un elefant… frână bruscă și e adevărat,  chiar e un elefant roșu. Urmează o turmă care traversează liniștită drumul și un nor de praf roșu în spatele unui localnic care gonește cu 90 km/h. Începe să se însereze și mai avem mult până la graniță. Drumul devine din ce în ce mai dificil și cu greu ajungem la frontieră. Urmează formalitățile legale, oamenii sunt bucuroși de oaspeți, la fel și norul de țânțari pentru care e rost de degustări! Ne gândim că mai avem 35 km și în condițiile de până acum ne apucă noaptea până ajungem la Moshi. Dar Tanzania e mai prietenoasă în ceea ce privește infrastructura și în 40 minute căutăm un loc de dormit. Un motociclist ne deschide drumul spre Moshi View Hotel și așteptăm dimineața curioși să vedem Kilimanjaro de pe terasă!

First day of the expedition – destination Kilimanjaro. We load the luggage in the car, the spare tire and the cans, set the GPS, and we are ready to go. After an hour and a half we reach the high road to Nairobi and drive until we reach Voi, paying much attention to dangerous „craters”. Heading to Taveta, the border city between Tanzania and Kenya, the road surface ends, and we keep on driving on a red Kenyan dirt road. Passing through the Tsawo West natural reservation we cannot avoid the savannah. Out of nowhere an elephant makes an appearance which Leo sees it first. An entire herd shows up and crosses the road. After that a native passes by us driving with 90 km/h leaving a cloud of red dust behind. It’s getting dark and there’s still a long way to the border. The road gets more and more difficult, and we finally arrive. We take care of the legal formalities, people are delighted to have guests, so are the mosquitoes. There are still 35 km to Moshi, but Tanzania is friendly and in 40 minutes we are looking for a place to sleep. A motorcyclist shows us the way to Moshi View Hotel and we are anxiously waiting for the morning to have a balcony view of Kilimanjaro.

 

 


«

Comments

  1. Iren Maria
    aprilie 9th

    Sunt o mama a unui “copil” de 44 ani nebunatic si foarte brav, plecat intr-o expeditie in salbatica, neagra Africa. Dragostea lui pentru aceste meleaguri si mie, mamei, care la varsta foarte frageda a copilului (4-5 ani) cand acesta citea, i-a pus la dispozitie carti despe rezervatia Serengeti. Sunt foarte mandra de el si de prieteni lui. Dovedesc mult curaj, daruire, dorinta de a vedea si a stii cat mai mult. Nu-i usor pentru el si nici pentru mine, dar e incantator. Doresc sa fie fericiti si feriti de rele! bafta copii !!!.

  2. Iren Maria
    aprilie 9th

    Erata :D ragostea lui pentru aceste meleaguri se datoreaza si mie, mamei…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *