Day 2-March 29

Aterizarea

După 12 ore de zbor, ne apropiem, în sfârșit, de aterizare. Primul lucru care îți atrage atenția este pământul… Roșu, pietros cu smocuri de verdeață ici-colo și evident palmieri peste tot.  Apoi se deschide ușa avionului și te lovește căldura. Prima senzație este de lovitură în frunte, apoi de respirație grea și abia apoi simți aroma Africii. E greu de descris, e un miros dulceag, fin și absolut seducător. Echipamentul nostru personalizat atrage imediat atenția și profităm din plin, noul nostru prieten ad-hoc de la securitatea aeroportului ne împinge în fața unei cozi imense de unde luăm rapid vizele de intrare….Și imediat, șocul adevărat…traficul….Este imposibil de descris în vorbe. O aglomerație ireală unde se amestecă microbuze, motociclete, scutere, turme de capre, de vite, biciclete, mașini de lux, camioane. Cea mai interesantă apariție a fost un scuter pe care îl conducea tatăl, în spate de tot era mama, între cei doi copilul, iar copilul ținea bine o capra..Speachless!! ..Toți oamenii  se grăbesc, toți claxonează, intră din toate direcțiile și folosesc orice metru liber să înainteze în viteză. Când pe dreapta, când pe stânga, când pe mijloc. Toate astea, adăugate faptului că se circulă pe „partea greșită a drumului”, adică pe stânga cu volan pe dreapta, ne-a pus un pic pe gânduri. Ne întrebam, amuzați deocamdată, cum o să ne descurcăm…

Oamenii par la prima vedere …altfel. Deși se vede că cei mai mulți sunt săraci, extrem de săraci, nu am văzut până acum vreo față tristă sau apăsată de gânduri. Toți râd, îți zâmbesc larg, vor să te ajute, să te îndrume și dacă iese și un bănuț, fericirea e și mai mare.

Am respirat Oceanul Indian la flux, ne-am și „botezat” în el și am bifat azi al treilea Ocean în care am făcut baie. Apoi odihnă…Mâine trebuie să luăm legătura cu agentul liniei de navigație să rezolvăm problema actelor înainte să ajungă vaporul și așteptăm cu nerăbdare mașina…

Informații despre Kenya

  •  Republica Kenya, sau mai pe scurt, Kenya, situată în estul Africii Centrale. Capitala este Nairobi și are o populație de 43 milioane de locuitori.
  • Se învecinează la nord cu Etiopia, la est cu Somalia, la sud cu Tanzania, la vest cu Uganda și Sudanul de Sud, iar in sud-est de află Oceanul Indian.
  • Inițial colonizată de arabi, apoi de populația bantu, Kenya devine un important centru comercial fiind poziționată ca punte de legătură între Africa și Asia de Sud.Comerțul are loc în portul Mombasa. Chiar și portughezul Vasco da Gama a considerat-o un esențial nod comercial. La începutul sec. al XVI-lea Kenya devine colonie portugheză, întemeindu-se Fortul Isus. Două secole mai târziu, portughezii părăsesc zona și va fi ulterior ocupată de triburile arabe Omani.
  • În sec. al XIX-lea Kenya este motivul disputei din Germania și Marea Britanie care se finalizează cu anexarea Kenyei de către britanici. Își câștigă independența abia în 1963 pe 12 decembrie.
  • Numele țării provine de la muntele vulcanic Kenya, denumit de populația Kikuyu, Kirinyaga- „muntele împestrițat cu alb și negru” -și cu o înălțime de 5199 m. Pe teritoriul kenyan se întinde și o parte din lacul Victoria. Tot aici se găsește și Valea Marelui Rift, o impresionantă regiune tectonică.
  • În Kenya se află o mulțime de obiective turistice ce merită vizitate: parcuri naturale( fiecare găzduiește superbe exemplare dintr-o varietate de animale sălbatice) orfelinatul pentru animale și Centrul de Girafe din Nairobi, insula Lamu, ruinele Gedi, muzeul Karen Blixen, Muzeul Național Nairobi.

«

1 Comment

  1. Bodo Csaba
    martie 30th

    Tim pumnii pentru voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *